Cabana / vârful Vlădeasa

Setea de yachting

19 martie 2015 Comentarii (0) Despre mine, Destinatii de weekend

Peştera Vadu Crişului

Durata: 1 zi

Obiectiv: vizitarea Pesterii de la Vadu Crisului

Transport: cu trenul personal pâna în halta Pestera sau auto pâna în comuna Vadu Crisului (Oradea – Vadu Crisului, 55 km)

Localizare: pestera se gaseste în defileul Crisului Repede, în zona adiacenta comunei Vadu Crisului, lânga cabana Vadu Crisului.

Daca alegem sa calatorim cu trenul personal vom coborâ în halta Pestera, vom trece podul peste Cris si urmând spre dreapta poteca lata vom ajunge pe terasa de travertin pe care este construita cabana Vadu Crisului (lânga pestera si cascada cu acelasi nume).

În cazul în care am pornit la drum cu masina, vom parasi drumul E60 Oradea – Cluj Napoca în raza localitatii Topa de Sus. Dupa 5 km de drum judetean vom ajunge în comuna Vadu Crisului unde putem lasa masina lânga sala de sport. De aici vom parcurge pe jos cea mai pitoreasca portiune a defileului Crisului Repede. Trecând pe sub Stânca cu Ochi, foisorul de la Vama Sarii, Piatra Lata apoi prin largul tunel al căii ferate, vom ajunge la halta Pestera lânga care se gaseste podul peste Cris, ce faciliteaza accesul spre cabana, cascada si pestera Vadu Crisului.

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Lasă un răspuns