Drumetii in insulele Feroe (6)

Svalbard: cât costă o tură în extremul nord?

3 aprilie 2023 Comentarii (1) Calatorii, Europa

Norvegia 2023

Insulele din nordul Norvegiei sunt destinația perfectă dacă vă plac drumețiile, călătoriile prin locuri pitorești și peisajele uluitoare. Pe acest itinerariu din nordul Norvegiei, excursia rutieră de la Tromsø prin Senja și Insulele Vesteralen se încheie cu câteva zile magice în Insulele Lofoten. Acesta este genul de călătorie în care fiecare zi pare să devină mai bună decât cea anterioară. Fii pregătit să te îndrăgostești de Norvegia, să faci prea multe fotografii și să mergi pe unele dintre cele mai bune trasee din Europa.

Acesta poate fi un bun plan pentru vacanta de vara 2023. Articol preluat de pe siteul https://www.earthtrekkers.com/10-day-lofoten-islands-northern-norway-itinerary/#day_1

Aceasta este una dintre călătoriile noastre preferate din toate timpurile. Fiecare zi aici ne-a uimit. Peisajele, adorabilele sate de pescari, traseele epice de drumeții… pregătiți-vă pentru un răsfăț. Ne-am gândit că ar fi greu să depășim prima noastră excursie (prin fiordurile norvegiene), dar această călătorie a câștigat clar.

DESPRE ACEST ITINERAR DIN NORDUL NORVEGIEI
Acest itinerariu este conceput ca o călătorie rutieră, așa că va trebui să închiriați o mașină. Veți ridica mașina din Tromsø și o veți lăsa fie în Leknes, Svolvaer sau Bodø, în funcție de locul din care zburați acasă din Insulele Lofoten. Așteptați-vă să plătiți o taxă pentru aceasta (această taxă variază destul de mult în funcție de sezon și de compania de închiriere a mașinii). Puteți evita taxa conducând înapoi la Tromsø, dar acesta este un drum de opt ore și va adăuga încă o zi la itinerariu.

Pe acest itinerariu din nordul Norvegiei, punem un mare accent și pe drumeții. A vedea Norvegia de pe drum este o experiență grozavă, dar nu se compară cu a vedea Norvegia de pe un traseu de drumeții.

Acest itinerariu din nordul Norvegiei este realizabil din mai până în septembrie, când funcționează feribotul de la Gryllefjord la Andenes.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD
Ziua 1: Sosire la Tromsø
Ziua 2: Tromsø
Ziua 3: Sommaroy
Ziua 4: târziu
Ziua 5: Insulele Vesteralen
Ziua 6: Insulele Lofoten
Ziua 7: Insulele Lofoten
Ziua 8: Insulele Lofoten
Ziua 9: Insulele Lofoten
Ziua 10: Zborul de întoarcere

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 1
SOSIREA ÎN TROMSØ
Instalează-te la hotel și trage un pui de somn dacă ai nevoie disperată de unul. Petreceți-vă după-amiaza plimbându-vă pe străzile frumoase din Tromsø. Portul este un loc grozav pentru a petrece după-amiaza și a lua cina.

Astăzi este o zi lejeră, astfel încât să puteți evita senzația de somnolență (dacă ați sosit cu un zbor internațional) și să vă adaptați la schimbarea orei. Dacă ești prima dată dincolo de Cercul Arctic, vei vedea prima dată soarele de la miezul nopții (de la mijlocul mai până la jumătatea lunii iulie).

Unde ne-am cazat în Tromsø: Ne-am cazat la Comfort Hotel Xpress Tromsø. Situat în centrul orașului Tromsø și la câțiva pași de port, acest hotel este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare relativ ieftin. Camerele sunt mari, curate și liniștite și sunt dotate cu perdele opace (o necesitate în timpul lunilor de vară).

O altă opțiune bună este Clarion Hotel The Edge. Acest hotel ultramodern este situat chiar în port. Camerele pot găzdui până la patru persoane, iar unele oferă vederi uimitoare spre Catedrala Arctică. Savurați o băutură și bucurați-vă de priveliștea de la barul de pe acoperiș de la etajul 11.

ITINERARIUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 2
TROMSØ
Tromsø a început ca un sat de pescari, dar a devenit un oraș mic și modern. Vizitați Catedrala Arctică modernă, mergeți la cumpărături sau petreceți-vă timpul la câteva muzee din oraș.

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Tromsø este să admirați priveliștea din vârful Fløya. Din acest vârf de munte, ai o vedere aeriană incredibilă a orașului. Pentru a vizita Fløya, puteți face drumeții sau mergeți cu telecabina Fjellheisen. Am mers cu telecabina până în vârf și apoi am coborât înapoi.

Vârful Fløya este un loc popular pentru a fi miezul nopții în lunile de vară, când puteți vedea Tromsø iluminat de soarele de la miezul nopții.

Pentru un ghid excelent despre Tromsø, consultați această postare a lui Nerd Nomads. Ghidul lor Tromsø acoperă tot ce trebuie să știți pentru a avea cea mai bună experiență aici.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 3
ØRNFLØYA ȘI SOMMARØY
Astăzi este o nouă zi lejeră. Simțiți-vă liber să luați un mic dejun pe îndelete în Tromsø. Puteți chiar să petreceți prima parte a zilei în oraș, dacă există mai multe lucruri pe care doriți să le faceți aici.

Când sunteți gata, faceți drumul scurt până la Sommarøy (1 oră, 56 km).

Cel mai bun lucru de făcut în Sommarøy este să faci drumeții până în vârful Ørnfløya. Această excursie scurtă, dar plăcută, este ușoară și abordabilă pentru toate vârstele.

SFAT PRO CĂLĂTORIE: Ørnfløya este un loc grozav pentru picnic. În timp ce vă aflați în Tromsø, pregătiți un prânz la picnic. Conduceți spre Sommarøy, faceți o drumeție până în vârful Ørnfløya și bucurați-vă de priveliște în timp ce luați prânzul.

Dacă căutați mai multe de făcut după drumeție, vă puteți petrece după-amiaza mergând cu caiacul sau pescuind.

Luați cina la Sommarøy Arctic Hotel, singurul restaurant din zonă. Mâncarea este scumpă, dar aceste prețuri sunt tipice pentru multe dintre restaurantele din nordul Norvegiei.

Unde am stat: Hotelul Sommarøy Arctic este singurul hotel din Sommarøy. Alegeți dintr-o cameră de hotel tradițională sau o cabină pe apă.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 4
SENJA & DRUMUL LA SEGLA
FERIBOTUL PENTRU SENJA
În această dimineață veți călători cu feribotul din zona Sommarøy către insula Senja. Feribotul pleacă din Brensholmen, un orășel mic chiar după colț de Sommarøy și Ørnfløya, și călătorește spre Botnhamn, pe insula Senja.

Pentru a vă maximiza timpul pe Senja, trebuie să luați primul feribot al zilei, care este ora 8:45 în timpul lunilor de vară (12:15 duminica).

Pentru a vă asigura că obțineți un loc, este o idee bună să stați la coadă mai devreme. Ne-am dus la 7:30 și am fost primii nebuni la coadă. În ziua în care am făcut asta (o marți dimineață în iulie), fiecare mașină din rând a ajuns pe feribot. Chiar și așa, nu este o idee rea să ajungi aici cu o jumătate de oră mai devreme (8:15). Dacă pierdeți feribotul, următorul este la 10:45.

Feribotul face 45 de minute. Vă veți cumpăra biletele odată ce vă aflați la bordul feribotului (obțineți prețuri actualizate aici). În 2018, am plătit 447 NOK pentru o mașină cu șofer, un adult suplimentar și doi copii.

Consultați orarul actualizat al feribotului here.

DRUMETIE PE SEGLA
Dacă vă plac drumețiile, vă recomand cu căldură drumeția până la Segla. Acesta a fost motivul nostru principal pentru a vizita Senja și a meritat absolut.

Drumul până la Segla este scurt, dar surprinzător de dur. De fapt, este probabil cea mai grea drumeție din acest itinerariu. Această excursie este de numai 5 km (3 mile) dus-întors, dar cu 610 de metri diferență de niovel, poate fi obositoare. Dar, o, ce priveliște ai din vârful Segla!

O altă excursie grozavă de luat în considerare pe Senja este Breidtinden. Aceasta este o drumeție și mai solicitantă, cu mai multă urcare și o distanță puțin mai lungă, dar oferă priveliști superbe asupra Segla și Mefjord.

MAI MULTE LUCRURI DE FĂCUT PE SENJA
Dacă drumeția nu este în planul tă, Senja merită totuși vizita. Este o călătorie superbă pe traseul pitoresc norvegian de la Botnhamn la Gryllefjord, iar pe parcurs există câteva locuri de vizitat.

Tungeneset este un punct de vedere de coastă. Ieșiți pe pasarela de lemn până la plajă pentru o priveliște uimitoare a lanțului muntos zimțat Okshornan (a plouat în această parte a vizitei noastre, așa că fotografiile noastre nu sunt cele mai bune).

Platforma de observație Bergsbotn este o platformă din lemn și metal care oferă vederi frumoase ale Bergsfjord. Din păcate, am vizitat aceste locuri pe vreme destul de ploioasă și tristă (nu neobișnuit în Norvegia!).

Ce am făcut: am făcut o drumeție pe Segla la amiază și apoi ne-am prăbușit la hotelul nostru pentru restul zilei. A doua zi dimineața am vizitat Tungeneset, platforma de observație Bergsbotn, și am făcut o plimbare cu Senjatrollet (care a ars de când am făcut această excursie) în drum spre feribotul la Gryllefjord.

UNDE SA STAI PE SENJA
Mefjord Brygge. Această proprietate este situată pe partea opusă a Mefjordului față de Segla. Aici am stat noi. Aveam propria noastră casă cu trei dormitoare, două băi, două camere de zi și o bucătărie completă. Mefjord Brygge conduce, de asemenea, un restaurant care servește pește proaspăt și fructe de mare și deserturi foarte bune. De la proprietate am putea privi spre Mefjord și să vedem Segla.

Hamn i Senja. Acesta este probabil cel mai bun loc de cazare pe Senja. Este minunat, dar este și scump (de aceea am ales Mefjord Brygge). Cu toate acestea, Hamn i Senja primește recenzii excelente pe Trip Advisor și Booking.com.

Hamn i Senja

SFAT PRO CĂLĂTORIE: Dacă faceți o rezervare la Hamn i Senja, vă recomand să vizitați Tungeneset, Bergsbotn și poate chiar Senjatrollet în ziua a 4-a a acestui itinerar, chiar dacă sunteți epuizat după drumeția pe Segla. Vă va economisi mult timp și conduceți în ziua a 5-a.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 5
INSULELE VESTERALEN
În această dimineață este vorba despre prinderea primului feribot de la Gryllefjord la Andenes. Dacă pierdeți feribotul, veți pierde și ocazia de a face drumeții la Måtind, una dintre drumețiile noastre preferate de pe acest itinerariu.

FERIBOTUL DE LA GRYLLEFJORD LA ANDENES
Feribotul operează doar de la mijlocul lunii mai până la începutul lunii septembrie. Chiar și atunci, face doar două până la trei curse pe zi. Prima cursa din Gryllefjord este la ora 11:00. Planifică să ajungi aici devreme pentru a ajunge pe feribotul. Coada mașinilor poate fi lungă, iar cei din spate s-ar putea să nu ajungă la bord.

Dacă ați stat în Mefjord, puteți vizita Tungeneset și platforma de observație Bergbotn în timp ce conduceți spre Gryllefjord. Este nevoie de aproximativ o oră pentru a ajunge cu mașina de la Mefjord la Gryllefjord, iar vizitarea acestor puncte de vedere nu înseamnă mult timp.

Ne-am pus la coadă la 9 pentru feribotul de 11. Și nu, de data aceasta, nu am fost primii aici, deși eram aproape de prima linie. Există o mică băcănie aici, așa că dacă doriți să pregătiți un prânz la pachet, acesta este un loc bun pentru a o face.

Coada la ora 9

Acest feribot este mult mai mare decât cel pe care l-am luat ieri, dar sunt și mult mai multe mașini la rând. În ziua în care am făcut asta, o grămadă de mașini din spatele liniei nu au ajuns la bordul feribotului. Nu este ideal să stai la coadă timp de o oră, dar e mai bine decât să ratezi feribotul. Ghici când e următorul: la ora 17! Din nou, îți vei cumpăra biletele la bord. Este nevoie de o oră și patruzeci și cinci de minute pentru a călători cu feribotul de la Gryllefjord la Andenes.

SFAT PRO CĂLĂTORIE: Feribotul de la Gryllefjord la Andenes operează doar de la mijlocul lunii mai până la începutul lunii septembrie. În toate celelalte perioade ale anului, este posibil să conduci de la Senja la Insulele Vesteralen, dar trebuie să fii pregătit să petreci mult timp în mașina ta. Cu mașina, durează șase ore (400 km) pentru a ajunge de la Gryllefjord la Andenes. Poate că nu merită să conduceți până în Insulele Vesteralen și poate doriți doar să vă îndreptați spre Insulele Lofoten.

DRUME PE INSULELE VESTERALEN
Îți amintești când am spus că fiecare zi este din ce în ce mai bună?

Drumeția către Måtind pe traseul de coastă Stave-Bleik este relativ ușoară și oferă vederi uluitoare ale coastei. Pentru a ajunge aici, este la doar 20 de minute cu mașina de Andenes. Această excursie are o lungime de 8 km și durează 3 până la 4 ore.

Când veți termina drumeția, va fi ora cinei. Luați o mâncare în Bleik sau Andenes sau în alt oraș din apropiere și apoi instalați-vă la hotel.

UNDE SA STAI
Ne-am cazat la Nord Fish Apartments, alegând acest loc pentru prețurile sale bugetare și recenziile decente. Este în mijlocul neantului, într-un grup de clădiri în stil comunist. Aveam două camere enorme care erau impecabil de curate. Dar clădirea veche răsună foarte mult și se simțea mai mult ca un cămin decât un hotel. Aș descrie acest hotel ca fiind curat și funcțional. Dacă cauți „boutique” sau „fermecător”, acesta nu este locul tău.

Dacă sunteți doar două persoane, verificați Apartamentul Utsikten din Andenes. Această proprietate foarte apreciată oferă o vedere superbă la mare și se află la câțiva pași de centrul orașului Andenes.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 6
INSULELE LOFOTEN
Deci asta este… asta este ceea ce ați așteptat. În următoarele patru zile, puteți explora minunatele Insule Lofoten.

Există o mulțime de moduri diferite de a vă planifica timpul aici, dar vă voi spune exact cum am gândit.

Dimineața, am luat-o spre sud, spre Svolvaer. De la Andenes, acest drum este de 210 km și durează trei ore. În timpul călătoriei, ne-am oprit la un magazin alimentar și am cumpărat mâncare pentru un prânz la pachet.

Chiar înainte de a ajunge în Svolvaer, am dat peste acest loc de picnic foarte minunat pe E10 (etichetat ca Austnesfjorden rasteplass pe Google Maps).

Odată ajuns în Svolvaer, ai mai multe opțiuni. Dacă nu doriți să faceți drumeții, puteți face o excursie cu barca printre insule, puteți merge la pescuit sau puteți vizita Muzeul Războiului Lofoten.

Sau puteți face ceea ce am făcut noi și aveți cea mai epică experiență în Insulele Lofoten. În Svolvaer, există un vârf înalt de stâncă numit Capra sau Svolvaergeita. Acesta este un loc de alpinism foarte popular și de sus aveți una dintre cele mai bune vederi ale Svolvaerului. Chiar și alpiniștii începători pot face acest lucru.

O altă opțiune este să mergi în vârful Fløya pentru o altă vedere superbă a Svolvaer. Este posibil să combinați urcarea pe Svolvaergeita cu drumeția pe Fløya (asta am făcut).

Vedere asupra Svolvaer 

UNDE SA STAI
Am ales să stăm în Kabelvåg (chiar la sud de Svolvaer), deoarece știam că astăzi va fi o zi foarte lungă. Cu toate acestea, acest lucru a adăugat un alt hotel la itinerariul nostru. Ne-a ieșit bine, dar dacă doriți să evitați să stați într-o mulțime de hoteluri, puteți alege un hotel pentru toate cele patru nopți din Insulele Lofoten.

Ne-am cazat la Nyvågar Rorbuhotel din Kabelvåg, la 15 minute cu mașina la sud de Svolvaer. Un rorbuer este o cabană clasică de pescar care a fost transformată într-o cameră de hotel, care de obicei este echipată cu bucătărie, living și dormitor privat. Aveam o cabină cu două dormitoare cu dormitoarele la etajul doi și bucătăria și zona de zi la etajul inferior.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 7
INSULELE LOFOTEN
În această zi, am coborât Insulele Lofoten până la Hamnøy și Reine. Următoarele trei nopți le-am petrecut în Hamnøy.

După micul dejun la hotelul nostru, am făcut check-out și apoi am condus spre sud, spre Henningsvaer.

DRUMETIE FETVÅGTIND
Chiar înainte de a ajunge la Henningsvaer, aveți opțiunea de a face o altă drumeție. Drumul până la Festvågtind este foarte asemănător cu Svolvaer Fløya, cu un punct de vedere frumos asupra Henningsvaer. Nu am avut vremea cea mai bună și drumeția nu ar fi fost frumoasă, dar dacă am sărit peste o excursie pe acest itinerariu, aceasta ar fi aceea. Cu toate acestea, într-o zi senină, cred că ar fi demn de luat în considerare.

HENNINGSVAER
Continuați spre Henningsvaer, un sat fermecător de pescari și un loc minunat pentru a lua masa de prânz.

EXCURSII AUTO PRIN INSULELE LOFOTEN
Petreceți drumul după-amiaza călătorind prin Insulele Lofoten. Peisajul este într-adevăr uluitor aici. Se pare că există o altă priveliște superbă în jurul fiecărei curbe a drumului. A fost greu să facem vreun progres pentru că ne-am oprit atât de des pentru fotografii.

PLAJA HAUKLAND & PLAJA UTTAKLEIV
Chiar la nord de Leknes, virați la dreapta pe Leiteveien de pe autostrada E10. Urmați drumul îngust până la Haukland Beach. Acesta este un loc frumos, dar mai departe e și mai și.

De pe plaja Haukland, luați drumul prin tunel și ieșiți pe una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Lofoten, plaja Uttakleiv. Parcați în parcare și apoi ieșiți pe plajă, făcându-vă timp pentru a vă bucura de priveliște și a surprinde momentul în fotografii.

NUSFJORD
Următoarea noastră oprire este pe insula Flakstadøya. Nusfjord este unul dintre cele mai bine conservate sate de pescari din Insulele Lofoten. Acum, este un muzeu în aer liber unde puteți vizita o fabrică de cherestea, un magazin de modă veche și o fabrică care face ulei de ficat de cod. De asemenea, puteți rămâne peste noapte într-una dintre vechile cabane de pescari (rorbu).

REINE ȘI HAMNØY
Din Nusfjord, am continuat spre sud spre Hamnøy și ne-am cazat la hotel.

Ne-am cazat în Hamnøy la Reinefjorden Sjohus. Acest loc este minunat. Ne-am cazat într-un apartament cu două dormitoare, care este într-adevăr o cabină pe două nivele, cu bucătărie și zonă de zi. Priveliștea din sufragerie a fost FANTASTICĂ! Am putea privi peste apă spre Sakrisøy și Reine și să-l vedem pe Reinebringen în fundal.

Reine și Hamnøy, cu colecția lor de cabane de pescuit roșii și galbene pe apă, este unul dintre cele mai pitorești locuri de pe Insulele Lofoten și un loc grozav de cazare. Obțineți mai multe recomandări despre unde să stați în Reine și Hamnøy în această postare.

ITINERARIUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 8
DRUMETIE ÎN INSULELE LOFOTEN
Astăzi aveți o zi întreagă pentru a face drumeții. Sperăm că vremea va coopera.

În această zi, am făcut două drumeții. Am făcut drumeții la Reinebringen dimineața și la Ryten după-amiaza. Ne-a lăsat epuizați, dar nu am avut de ales. Pentru mâine era prognozată ploaie, așa că azi trebuia să facem cât mai mult posibil.

Reinebringen este o drumeție scurtă, provocatoare și nu trebuie subestimată. Aceasta este cea mai populară excursie din Insulele Lofoten, iar traseul este supus uzurii. Nu este neobișnuit ca traseul să se închidă pentru reparații. Oamenii fac drumeții pe vârful Reinebringen pentru priveliștea sa spectaculoasă asupra Reine și Hamnøy, dar există multe alte drumeții care oferă priveliști la fel de uimitoare.

Reinebringen 

Munken este o drumeție care este chiar după colț de Reinebringen și arată și sună uimitor. Am plănuit să facem asta în ultima noastră zi în Insulele Lofoten, dar ploaia ne-a ținut în casă. Dacă sunteți în căutarea unei alternative grozave la Reinebringen, puneți Munken pe lista dvs.

Ryten este o altă excursie grozavă de luat în considerare. Drumeția până la Ryten are toate ingredientele unei excursii perfecte în Insulele Lofoten: priveliști uriașe peste munți și fiorduri, o excursie distractivă, dar ușor obositoare până la un vârf de munte și o priveliște uluitoare asupra unei plaje cu nisip alb. Cireasa de pe tort este o „mini Trolltunga”, un afloriment de stâncă în care poți fi creativ cu fotografiile tale.

Vedere de pe Ryten 

Există multe alte drumeții din care să alegeți. 68 North este o resursă excelentă pentru drumeții în Insulele Lofoten. Trebuie doar să știți că distanțele și orele de drumeție enumerate sunt pentru un singur sens, așa că va trebui să dublați aceste numere pentru o excursie dus-întors.

SFAT PRO CĂLĂTORIE: Dacă vizitați Insulele Lofoten între mai și iulie, în timpul soarelui de la miezul nopții, aveți ocazia unică de a face drumeții la miezul nopții.

ITINERARUL NORVEGIEI DE NORD ZIUA 9
INSULELE LOFOTEN
În această ultimă zi în Insulele Lofoten, puteți face surfing, puteți vizita micul oraș Å sau puteți face o altă excursie.

Pentru unii dintre voi, astăzi poate fi ziua în care vă începeți călătoria spre casă. Insulele Lofoten sunt o destinație îndepărtată, așa că va trebui să luați în considerare timpul suplimentar de călătorie pentru a pleca de pe insule.

Pentru a părăsi Insulele Lofoten, puteți zbura de la Leknes sau Svolvaer la Bodø sau Oslo. De asemenea, puteți lua feribotul de la Moskenes la Bodø și puteți lua un zbor de aici. Traversarea cu feribotul durează 3 ore și poate fi destul de grea uneori. În cele din urmă, puteți conduce la nord-est până la Narvik sau Tromsø și puteți lua un zbor de aici.

Pentru cei dintre voi care zboară către o altă destinație, alta decât Europa, este posibil să nu puteți călători din Insulele Lofoten către o destinație internațională în aceeași zi. În ziua 9, poate fi necesar să călătoriți la Oslo și în ziua 10 să zburați acasă (sau să vă continuați călătoria) de aici.

DESPRE EXPERIENTA NOASTRA
Din Insulele Lofoten, am călătorit la Gdansk, Polonia. Vremea ploioasă ne-a anulat zborul din Leknes. Am fost transportați cu autobuzul spre Svolvaer, redirecționați într-un mic hop către Bodø și am luat un al doilea zbor spre Oslo. De la Oslo, ne-am continuat călătoria spre Polonia.

Întârzierile zborurilor nu sunt o întâmplare neobișnuită pe Insulele Lofoten și am avut noroc că am ajuns în continuare la Gdansk în ziua planificată (deși mult mai târziu noaptea și cu patru zboruri într-o singură zi… da, a fost nevoie de patru zboruri pentru a ajunge noi de la Svolvaer la Gdansk).

ZIUA 10
Începeți sau continuați călătoria spre casă.

CEL MAI BUN MOMENT PENTRU ACEST ITINERAR DIN NORDUL NORVEGIEI
Puteți face această călătorie pe tot parcursul anului, cu toate acestea, acest itinerariu funcționează cel mai bine de la mijlocul mai până la începutul lunii septembrie, când feriboturile respectă programul lor complet de funcționare și traseele de drumeții sunt libere de zăpadă.

Am făcut această călătorie la începutul lunii iulie.

Ramberg Beach

CUM SE MODIFICA ACEST ITINERAR DE NORDUL NORVEGIEI
CU MAI MAI PUȚIN TIMP
Dacă trebuie să scurtați acest itinerariu din nordul Norvegiei cu o zi, cel mai bun loc pentru a face acest lucru este să luați ceva timp de la Tromsø. Este posibil să vedeți cele mai importante momente din Tromsø dacă aveți mai puțin de 24 de ore. În ziua 1 și în dimineața zilei 2, vedeți principalele situri din Tromsø. După prânzul din ziua 2, mergeți la Sommarøy, faceți o drumeție pe Ørnfløya și dormiți în Sommarøy. Continuați cu itinerariul așa cum este scris. Făcând acest lucru, aveți acum un itinerar de nouă zile.

CU MAI MULT TIMP
Dacă aveți mai mult timp, luați în considerare o altă excursie de o zi prin Insulele Vesteralen. Încă o zi în Insulele Lofoten ar fi de asemenea minunată.

One Response to Norvegia 2023

  1. Rotund Alexandra spune:

    Mulțumim, Kiru!!!

Lasă un răspuns