Norvegia 2023

Irlanda 2023 – ziua 1

9 aprilie 2023 Comentarii (0) Diverse, Europa

Svalbard: cât costă o tură în extremul nord?

Ai vise mari să vizitezi Svalbard? Atunci probabil că ai vrea să știi cât costă să vizitezi Svalbard. Răspunsul scurt: poate fi foarte scump. Am petrecut patru zile în Svalbard la sfârșitul lunii iunie 2018. Iată bugetul nostru, cu o defalcare completă a costurilor privind zborul, activități, mâncare și cazare.

Acest articol a fost preluat de aici https://www.earthtrekkers.com/svalbard-budget-how-much-does-it-cost-to-visit-svalbard/

DE CE ESTE SVALBARD AȘA DE SCUMP?
Svalbard este cel mai scump loc pe care l-am vizitat. Cu un cost ridicat al vieții datorat faptului că aproape tot ce vezi aici a fost importat, face ca o parte din acele cheltuieli să se reflecte în costurile călătoriei tale.

De asemenea, este foarte dificil să călătorești independent în Svalbard. Cu urșii polari hoinărind, nu puteți părăsi orașul Longyearbyen fără un ghid și/sau o pușcă. Asta te obligă să te înscrii în tururi sau să angajezi un ghid dacă vrei să faci aproape orice: drumeție, caiac, croazieră, ai înțeles ideea.

Dacă călătoriți în Svalbard, veți dori să faceți mult mai mult decât să vă plimbați pe câteva străzi din Longyearbyen. Și va trebui să plătiți pentru a face asta.

Dar merita. Svalbard este un loc unic și merită să cheltuiești banii pentru a ieși și a-l explora.

Fără alte prelungiri, iată bugetul nostru pentru Svalbard. Prețurile de care vorbim sunt pentru noi patru (2 adulți și 2 copii). Conversiile din coroana norvegiană în dolari americani sunt la paritatea din ianuarie 2023.

CAZARE
Ne-am cazat în două hoteluri, pur și simplu pentru că nu am găsit disponibilitate pentru un hotel decent pentru cele patru nopți consecutive în care am stat în Svalbard. Și ne-am făcut rezervările în februarie pentru vizita noastră de la sfârșitul lunii iunie.

BASECAMP EXPLORER: 2 NOPTI
Cost: 6994 NOK; 704,91 USD

Am împărțit o cameră de familie care avea 2 dormitoare, fiecare având 2 paturi de o persoană. Exista și o mansardă în care dormeau două persoane, așa că această cameră poate găzdui până la 6 persoane. Aveam baie proprie și o zonă mică de living. Micul dejun este inclus in pretul camerei.

Acest loc a fost minunat. Cald, confortabil și rustic, este exact așa cum vă imaginați să arate un hotel arctic.

Faceți clic aici pentru a verifica disponibilitatea camerelor și tarifele pe Booking.com.

RADISSON BLU: 2 NOPTI
Cost: 5566 NOK; 560 USD

Radisson Blu este cel mai mare hotel din Longyearbyen. Acesta a avut o atmosferă total diferită de Basecamp Explorer. Acesta părea să fie locul unde au stat toate grupurile de tur. Nu avea acel sentiment liniștit, confortabil și rustic ca Basecamp Explorer, dar camera noastră a fost uimitoare.

Ne-am cazat în suita Ulf Prytz. Acest loc era imens și priveliștea noastră peste Adventfjord până la Hiorthfjellet a fost spectaculoasă. Tyler și Kara au dormit pe canapele extensibile în sufragerie, iar Tim și cu mine am dormit în dormitor. Micul dejun era de asemenea inclus.

Faceți clic aici pentru a verifica disponibilitatea camerelor și tarifele pe Booking.com.

Total pentru cazare: 12.560 NOK, 1.431,11 USD

ALIMENTE
Dacă ați auzit legendele că luarea mesei în Norvegia este scumpă, nu este diferit în Svalbard. Cu toate acestea, am fost plăcut surprinși să aflăm că Longyearbyen are câteva restaurante grozave. Așa că, cel puțin atunci când cheltuiești o mică avere pentru cină, știi că mâncarea va fi bună.

Micul dejun a fost inclus la hotelurile noastre și timp de două zile prânzurile noastre au fost incluse în excursiile noastre. Asta ne-a lăsat pe cont propriu pentru 3 cine și două prânzuri. Iată ce am cheltuit.

Cina la Polfareren: 1498 NOK, 153 USD
Cina la Kroa: 1418 NOK, 145 USD
Cina la Kroa: 1138 NOK, 116 USD
Prânz la Svalbar: 916 NOK, 94 USD
Pranz la Fruene AS: 321 NOK; 33 USD
Gustare la bordul croazierei către Pyramiden: 76 NOK, 8 USD
La cină, comandam 4 antreuri. Prima noapte la Kroa am comandat cu toții desert, ceea ce reprezintă costul mai mare în acea noapte. La mai multe cine, Tim și cu mine am luat și vin. Prânzul la Svalbar a fost 4 cheeseburgeri, 3 Coca-Cola, iar eu și Tim am împărțit o bere.

Costul total pentru mâncare: 5367 NOK, 548 USD

Sfaturi pentru a menține costurile scăzute: săriți peste alcool și deserturi. Polfareren este un restaurant gourmet de lux, ceea ce explică de ce aceasta a fost cea mai scumpă masă a noastră. Stați într-o cazare unde vă puteți găti singuri mesele și vă puteți cumpăra mâncarea de la magazinul alimentar din oraș.

SFAT PRO CĂLĂTORIE: În opinia mea, este mai bine să vă puneți banii în excursii decât în cină în fiecare seară. Prin reducerea costurilor la mese, veți avea mai mulți bani pentru a merge cu sania cu câini sau cu caiacul.

EXCURSIUNI
În funcție de ceea ce alegi să faci, excursiile vor fi cea mai scumpă parte a bugetului tău. Dar trebuie să o faci. Dacă aveți de gând să zburați până la Svalbard, trebuie să fiți pregătit să scoateți niște bani serioși pentru a părăsi Longyearbyen și a experimenta cu adevărat insula.

CROAZIERĂ LA PIRAMIDENĂ
Cost: 5100 NOK; 521 USD

Aceasta este cea mai ieftină excursie pe care am făcut-o. Este, de asemenea, extrem de populară, probabil datorită costului mai mic și ușurinței de făcut.

Cu o companie numită Arctic Explorer, am petrecut 7 ore de croazieră de la Longyearbyen la Skansbukta, Ghețarul Nordenskiold și orașul fantomă rusesc, Pyramiden.

CITEȘTE MAI MULT: Croazieră la Pyramiden, un oraș fantomă rusesc

Am plătit puțin în plus pentru a naviga cu Arctic Explorer, deoarece oferă „barca rapidă”. Există și alte companii care oferă aceeași excursie la prețuri mai ieftine, dar bărcile lor sunt mai lente, așa că acest lucru vă poate ocupa întreaga zi.

CAIAC ȘI DRUMEȚIE
Cost: 8040 NOK (preț 2023 pentru 4 persoane); 821 USD

Asta a fost minunat. În prima noastră zi întreagă în Svalbard, ne-am plimbat cu caiacul peste Adventfjord, am urcat pe Hiorthfjellet și apoi ne-am întors cu caiacul la Longyearbyen. A fost o zi de 10 ore și toate echipamentele și prânzul au intrat în preț. Poate suna scump doar să mergi cu caiacul și în drumeții (și este), dar a meritat fiecare bănuț.

CITEȘTE MAI MULT: Caiac Adventfjord și drumeții Hiorthfjellet, o aventură de o zi în Svalbard

KAYAKING GLACIER
Cost: 11.960 NOK (preț 2023 pentru 4 persoane), 1221 USD

Acesta a fost biletul nostru cel mai scump în Svalbard. N-am renunțat, deși am fost aproape, din cauza prețului.

Cu o companie numită Better Moments, ne-am alăturat unui grup mic, am luat o barcă cu coasta către ghețarul Skea și apoi am petrecut câteva ore cu caiacul în jurul acestui ghețar activ. În timpul călătoriei înapoi la Longyearbyen, am luat prânzul la bordul navei cu coaste. La fel ca excursia cu caiac și drumeții, aceasta a fost minunată și a meritat fiecare bănuț.

CITEȘTE MAI MULT: Caiac pe ghețar în Svalbard

EXEMPLE DE COSTURI PENTRU ALTE EXCURSII
Iată câteva costuri ale altor activități pe care le puteți face pe Svalbard. Toate aceste prețuri sunt de persoană. Puteți vedea mai multe pe site-ul Visit Svalbard.

Cu sania trasă de câini – jumătate de zi vara: 1660 NOK
Cu sania trasă de câini – jumătate de zi iarna: 1250 NOK, copii 1050 NOK
Drumeție la Platafjellet (excursie de 3 ore): 550 NOK
Snowmobil la tabăra Northern Lights (5 ore): NOK1990
Plimbare cu snowmobilul de o zi întreagă din Longyearbyen: 3290 NOK
Vizitați o peșteră de gheață: 2490 NOK


Zboruri către și dinspre SVALBARD
Am zburat de la Aeroportul JFK la Oslo la Longyearbyen pe norvegian, așa că costul primului nostru zbor include călătoria transatlantică. Am plătit 2092 USD pentru a zbura de la JFK la Longyearbyen.

Mai târziu, în cursul săptămânii, am zburat de la Longyearbyen la Tromsø cu SAS Airlines, pentru un cost total de 948,32 USD.

Norwegian și SAS oferă zboruri către și dinspre Longyearbyen. SAS oferă zboruri zilnice din Tromsø. Norwegian oferă trei zboruri pe săptămână, mai multe în lunile de vară. Costul acestor zboruri se poate schimba dramatic în funcție de sezonul pe care îl vizitați. Vizitați site-urile lor pentru informații actualizate.

Lasă un răspuns