Irlanda 2023 – ziua 2

Irlanda 2023 – ziua 4

23 august 2023 Comentarii (0) Calatorii, Europa

Irlanda 2023 – ziua 3

Pentru azi avem în plan un circuit de 180 de kilometri cunoscut ca Ring of Kerry. Deoarece prognoza ne sperie cu ploaie în partea a doua a zilei, hotărâm să parcurgem circuitul în sens orar, pentru a începe cu Killarney și parcul lui natural ce promite niște priveliști faine.

Catedrala din Killarney.

Castelul Ross din Parcul Natural Killarney.

Lacul de lângă castel, pe care se organizează ture cu bărci și caiace.

Pornim spre pasul Molls și oprim pe parcurs la diferite puncte de belvedere. De cum ne apropiem de munți vântul capătă putere stârnind valuri serioase pe lac.

Punctul de belvedere Ladies View.

Panorama din pasul Molls. Vremea e închisă, dar nu plouă.

Pasul Ballagheama, pentru care am făcut o deviație. Aici, în interiorul Ring of Kerry, sunt vârfurile cele mai mari din Irlanda. Deși au doar 1000m (cel mai înalt are 1038m), peisajul e alpin ca la 2000m în Carpați. Drumurile sunt de lățimea unei mașini, dar asfaltate. Există numeroase trasee de trekking.

Odată ieșit din munți, Ring of Kerry urmează coasta, cu puncte de belvedere spre Atlantic.

Alge

Facem o noua deviatie pentru a vedea niste fortificatii circulare zidite din piatră. În această zonă sunt destul de multe.

Fortificația datând din secolul IX apăra două gospodării. Zidul masiv are 2-2,5m înălțime și aproape 2m lățime: treabă serioasă!

Panoramele marine sunt spectaculoase

Tot mai spectaculoase! Acestea sunt stâncile Kerry, pe care un panou din proximitate le laudă ca fiind „cele mai frumoase din Irlanda”.

Vântul teribil și clocotul colosal al oceanului la baza falezei completează peisajul.

Adunăm poză după poză și nu ne mai dăm duși

Lasă un răspuns