2. Manual de călătorie – Destinatia

29 noiembrie 2018 Comentarii (0) 1. Introducere, Planul

1. Manual de călătorie – Introducere

Mi-am petrecut adolescența învârtind globul pământesc în timp ce regimul comunist păzea cu strășnicie granițele, așa că, firește, atunci când „cortina de fier” a picat mi-am făcut bagajele și am pornit spre locurile mult visate. Am plecat în India fără rezervări, fără agenții de turism și fără vreun ghid care să-mi faciliteze călătoria. A fost un lucru îndrăzneț și plăcut în același timp și de atunci nu am încetat să călătoresc în această manieră peste tot pe unde am avut chef. Poate că acest lucru va explica în bună parte capitolele care urmează și sper ca mai departe să pot să transmit bucuria pe care am înceract-o de fiecare dată când am plecat în lume. Cu acest manual intenționez să vă încurajez să vă lăsați deoparte temerile și prejudecățile și să vă îmboldesc să porniți cu puterile voastre spre locurile pe care le visați. Adevărata călătorie s-ar putea să nu fie exact cum v-ați închipuit, și mai mult, în ochii altora s-ar putea să se devalorizeze alarmant, dar asta chiar nu contează. Va fi călătoria voastră născută din studiu, trudă și poate chiar sacrificiu, ce vă va oferi o experiență emoțională continuă, de neegalat. Poate că specialiștii din școlile de turism vor găsi că acest manual este incomplet și că nu tratează aspecte la modă ale turismului din ziua de azi. Puteți cumpăra ghiduri care descriu toate acestea, însă acele cărți nu vă vor spune nimic despre tehnicile de bază, despre cum poți să-ți faci un plan de călătorie și cum să-l pui în practică nedus de mână de un ghid care să-ți turuie povestea locului.

În acest punct intervin eu. Sunt prea puțin îndrăzneț, nu prea spontan și nu mă descurc deloc cu limbile străine, dar am călătorit de capul meu pe majoritatea continentelor, am navigat pe apă dulce și apă sărată, am fost în insule, am escaladat munți și am coborât în peșteri. Îmi cer scuze de la profesioniștii care au modul lor satisfăcător de a duce turiști în toate acele locuri. Vreau doar să spun că tehnicile descrise în continuare au fost dezvoltate de mine pe parcursul anilor de călătorii și dacă sunteți interesați de subiect și aveți răbdare pot să vă explic cum puteți porni într-o călătorie începând de la o idee în jurul căreia să concepeți un plan. Exemplul din planul de călătorie pe care-l voi discuta conține o mare parte din situațiile pe care le puteți întâlni în practică și sper să vă pot convinge că nu e nici o filosofie să pornești la drum de capul tău.

Sunt convins că destinația pe care o visați este, pentru voi, cea mai frumoasă din câte există și dacă nu veți pleca veți pierde una dintre cele mai interesante și mai satisfăcătoare experiențe pe care le puteți trăi. Mai bine să începem!

Lasă un răspuns