4. Manual de călătorie – Datele de intrare

6. Manual de calatorie – Familiarizarea cu geografia locală

3 decembrie 2018 Comentarii (0) 3. Date de intrare, Planul

5. Manual de călătorie – Călătorii de apropiere

Exceptând cazurile în care obiectivul e însuși parcurgerea unui itinerariu ce pornește din fața casei, călătoriile de apropiere au menirea de a ne „teleporta” în arealul geografic pe care vrem să-l vizităm. Din considerente economice și de rapiditate destinațiile de pe alte continente impun aproape necondiționat varianta zborului, însă în ultimii ani ofertele de nerefuzat ale companiilor low cost au făcut rentabile și zborurile la scara continentală. Înainte de a aloca resurse de timp pentru conceperea planului de călătorie este obligatoriu să verificăm, la fel ca în cazul restricțiilor, prețul biletelor de avion și existența locurilor libere. Pentru acest lucru, cel mai simplu este să cereți o ofertă agențiilor de ticketing. În acest fel veți avea o ofertă corectă și reală pe care vă puteți bizui, urmând ca ulterior, la achiziția efectivă a biletelor să optimizați la maxim căutarea sau chiar să vânați chilipiruri.

Pont: rută deschisă versus circuit

Atunci când există zboruri pe două aeroporturi din arealul geografic în care călătorim putem să ne jucăm cu imaginația și să luăm în considerare un itinerar deschis. În loc să zburăm dus întors pe și de pe același aeroport, putem alege zborurile cele mai ieftine între aeroportul casei și cele două din zonă. Atunci când geografia sau punctele de interese exclud varianta unui circuit, zborul de pe două aeroporturi diferite este avantajoasă, scutindu-ne să parcurgem plictisitor și costisitor același itinerariu dus-întors și salvând totodată timp prețios.

Aplicație: călătorie în Portugalia.

Din punct de vedere al zborului, Portugalia a fost întotdeauna o destinație scumpă. Am urmărit dealungul timpului tarifele companiei TAP (principalul operator portughez), îngrozindu-mă de ceea ce găseam. Introducerea zborurilor WIZZ AIR pe aeroporturile din Porto și Lisabona a oferit o alternativă mai ieftină, dar plecarea în preajma Crăciunului sau a Revelionului ridica mult cota de cerere având ca și consecință menținerea unui preț ridicat. Știam deja din faza de stabilire a perioadei că cel mai ieftin zbor este în data de 30 decembrie, pe aeroportul din Porto. Atunci când nu ai încotro e bine să lași de la tine și ca o minimă compensație am ales tariful cel mai mic la întoarcere, într-o zi de luni, când am găsit un zbor spre Budapesta de pe aeroportul din Lisabona. Una peste alta prețul era suportabil, rămânând să verificăm dacă itinerariul deschis dintre Porto și Lisabona e convenabil.

Lasă un răspuns